Lufttrycks massage

lufttrykks-massasje

Är lufttrycksmassage fördelaktigt?

Massagestolar är fantastiska. De ger dig chansen att njuta av alla fördelar med massage i ditt eget hem. I takt med att massagestolar har blivit mer och mer avancerade har de börjat införliva bättre funktioner, såsom lufttrycksmassage.

Airbag kompressionsmassage som det också kallas finns i många massagestolar som en kompliment till massagekulorna. Nedan går vi igenom fördelarna med denna typ av massage och hur den fungerar.

Vilka är massagekuddarna i massagestolar?

Massagekuddar introducerades som en ny massageteknik i massagestolar nyligen. Massagekuddar finns vanligtvis i områden som axlar, nacke, armar, ben och fötter. De kan vanligtvis träffa platser där kulor inte kan eller inte är behagligt.

Vissa massagekuddar kan även placeras i massagestolen för att uppnå rotation, till exempel ländryggen. Detta fungerar genom att flytta höfterna i alternerande mönster som kan hjälpa till att sträcka nedre delen av ryggen.

Hur skiljer sig lufttrycksmassage från andra tekniker?

En massagekudde kan ge en kompressionsmassage som skiljer sig från knådning, rullning eller pressning. De kan simulera området på liknande sätt genom att snabbt blåsa upp och tömma luften, vilket kan ge användarna den massage de vill ha i områden som dina armar där du inte kunde placera massagekulor.

Massagekuddarna blåses upp runt området – som din arm – och komprimerar den. Du kan variera intensiteten och varje massagestol kommer att ge lite olika inställningar.

lufttrykk-massasje massasjeputer

Vilka är hälsofördelarna?

Kompression är en säker, allmänt använd teknik som kan öka blod- och lymfflödet. Du har säkert hört talas om kompressionsstrumpor som hjälper till med detta, ja, de allmänna fördelarna med en lufttrycksmassage är liknande.

Lufttrycksmassage hjälper till att förbättra blodcirkulationen samtidigt som den masserar muskler för avslappningens skull.

Svullnad kan också minskas med lufttrycksmassage. Kompression av vävnad förbättrar lymfflödet. Lymfvätskan hyser våra celler. Genom att stimulera flödet kan massagen minimera eller minska svullnad. Det kan till och med förhindra att svullnaden återkommer.

Dessutom, när du förbättrar blodflödet, kan du hjälpa en skada att läka snabbare eftersom den ökade cirkulationen hjälper näringsämnen och syre att flöda snabbare in i vävnaden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *