Olika massagespår – Massagestol

massasjespor

Om du har gjort lite research om massagestolar har du förmodligen stött på orden S-track, L-track och SL-track. Ibland, även om du har forskat på stolar, kan det vara mycket utmanande att se skillnad på dem. Här kommer vi att prata om vad som skiljer varje spår och hur de är utformade för att tjäna dina massagebehov.

Vad är ett massagespår?

En massagestol har en lång rullbana som sträcker sig från huvudet ner till nedre delen av ryggen, och i vissa modeller ner till sätesmusklerna och hamstrings. Banan liknar ett tågspår eftersom den styr rullarna upp och ner baktill.

När du får massage från en massagestol gör dessa rullar det mesta av jobbet, speciellt på din rygg. Kulorna glider längs banan, och baserat på sin form kan de arbeta på olika områden.

Dessutom finns det 2D-, 3D- och 4D-spår. Om du letar efter mer information om dem kan du se våra andra blogginlägg.

S-track

Idag är den vanligaste banan S-banan. Den är uppkallad efter formen på den mänskliga ryggraden, som sett från sidan ser den ut som bokstaven S. S-rullarna rör sig upp och ner på ryggen och kommer inte att tappa kontakten eftersom de följer ryggradens naturliga krökning.

Den rör sig mer framåt i nacken och nedre delen av ryggen och kommer tillbaka lite i mittryggen och svanskotan. Denna teknik möjliggör den mest bekväma och mest effektiva massagen.

Ryggen är inte uppbyggd av raka linjer, så du vill inte att skåran ska vara en rak linje. Det skulle vara extremt obehagligt om rullarna bara gick upp och ner och inte tog hänsyn till den mänskliga formen.

L-track

L-rack introducerades för några år sedan och visade förmågan att massera ner ryggraden såväl som under sätet för att nå sätesmusklerna och hamstrings. Inada var den första tillverkaren som presenterade detta på marknaden.

Inada tog sig tid att utveckla stolen och som ett resultat introducerade Infinite Therapeutics, eller Infinity, sin Iyashi-modell, som blev den första kommersiellt tillgängliga massagestolen med L-Track.

Fler och fler modeller har kommit ut sedan dess, och nu är de ännu längre i utvecklingen. Massagestolen Mazzetti använder till exempel den senaste SL-teknologin, som är en kombination av L-track och S-track.

SL-Track

Du hittar ingen bättre massagestol än den med SL-track. En bana som kombinerar S-Tracks och L-Tracks ger dig funktionerna hos båda banorna och kombinerar dem med ett överlägset resultat.

Denna teknik har introducerats på marknaden på senare tid och en massagestol som erbjuder detta är naturligtvis lite dyrare än andra massagestolar. Ändå kan du vara säker på att du med en SL-track massagestol kommer att kunna njuta av den mest optimala massagen som möjligt.

S-track vs. L-track vs. SL-track

När du jämför modeller, tänk på det så här. L-Spor är en förlängning av S-Spor som masserar skinkorna och toppen av hamstrings. Det finns fortfarande ett kontinuerligt rullningsspår som efterliknar ryggraden.

Rullarna masserar sätesmusklerna, piriformis och hamstrings lika kraftfullt som nacken, mitten av ryggen och nedre delen av ryggen, där dessa områden tidigare togs om hand av massagekuddar.

Om du lider av trånga eller ömma sätesmuskler, eller om du har piriformis syndrom eller ischias, kommer du tycka att L-Track är en fantastisk funktion.

SL-track kombinerar båda dessa banor och ger den unika massageupplevelsen. Här får du alla fördelar från L-spår, samt alla fördelar från S-spår, samlade i ett spår.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *