Visar alla 4 resultat

Massagestolen Mazzetti Pro har utsetts till bäst i test 2022 av Teknikguide.se, Getfitness.no, Fitnesstrening.no och Guidesiden.no. Detta är en massagestol av högsta kvalitet och vi erbjuder 100% nöjdhetsgaranti.


Massasjestol best i test

Bäst i test

Mazzetti.se har designat och tagit fram en massagestol som vann bäst i ett test och röstades fram till Sveriges bästa modell.

Massasje stol

Massagestol

En massagestol ger dig en fantastisk massage när och var du vill. Massage ger underbar avslappning och en rad hälsofördelar.

massasjestol garanti

Garanti | Leverans

Mazzetti erbjuder 5 års garanti på våra stolar. Vi levererar på bara 2-5 arbetsdagar så länge vi har massagestolar i lager.

Massasjestol kundeservice

Kundservice

Vår kundtjänst hjälper dig mer än gärna med alla frågor du kan ha om vår massagestol. kontakta info@mazzetti.se

Mazzetti Pro massagestol - Bäst i test 2022

Det finns många anledningar till varför du ska köpa en massagestol. Vissa lider av stel nacke medan andra har ryggproblem eller ömmande axel. Det som gör Mazzetti Pro till 2022 års testvinnare är att den är så väldigt anpassningsbar. Oavsett vilken typ av besvär eller defekter du har hittar du ett användarprogram som kan anpassas specifikt efter din kropp. Detta är möjligt eftersom denna massagestol har hela 80 olika massagekuddar fördelade på armstöd, axlar, rygg och fotstöd.

Varför välja Mazzetti Pro massagestol?

Det finns ett antal olika massagestolar att välja mellan, så varför ska du välja Mazzetti Pro? Detta är en fullfjädrad premium massagestol som verkligen ger dig mycket för pengarna. Den har alla huvudfunktioner du kan förvänta dig av en modern massagestol som ryggmassage, justerbara massagekuddar och värmeterapi, men Mazzetti Pro går också mycket längre och har ett antal avancerade funktioner som du inte hittar på andra modeller. Här får du en helkroppsmassage som innehåller värme i ryggen, massage med lufttryck för axlar och fötter, 4D massage och hela 24 olika användarprogram som säkerställer att du kan skräddarsy en massage som passar din kropp perfekt.

Specialanpassad massage

Med ett enkelt tryck på kontrollpanelen börjar massagestolen Mazzetti Pro att skanna din kropp, så att alla 80 justerbara stödkuddar anpassar sig efter din kroppsform. Här är det bara att luta sig tillbaka och njuta av känslan av att bli omhändertagen på ett oroligt säkert och bekvämt sätt. Genom att välja bland de 24 olika användarprogrammen kan du hitta ett massageprogram som passar dig perfekt, oavsett om du vill ha en helkroppsmassage eller en massage som är mer koncentrerad kring en speciell del av kroppen som axlar, nacke, rygg eller fötter.

En kraftfull 200W motor gör att massagen sker tyst samtidigt som du får en behaglig massage med lagom tryck som gör att musklerna får den avslappnande känslan på precis samma sätt som när du går till en professionell massageterapeut. Massagehjulen gör 4D-rörelser som gör den användbar och löser upp eventuella muskelknutor du kan ha, oavsett om det är i armar, rygg eller axlar. Den kraftfulla motorkraften hos massagestolen Mazzetti Pro gör att massagen går djupare och blir mycket mer noggrann jämfört med enklare modeller på marknaden.

Perfekt massagestol för nordiska hem

Detta gör Mazzetti Pro till den perfekta stolen, oavsett vilken typ av åkomma du kämpar med. Jämfört med många andra modeller på marknaden som ofta bara täcker en viss del av ryggen eller axlarna får du därför en otroligt mångsidig produkt som alla kan njuta av.

Detta är en produkt som vi har ägnat lång tid åt att utveckla i samarbete med tillverkaren för att kunna erbjuda en massagestol. Den är anpassad till den nordiska marknaden samtidigt som du får en otroligt elegant möbel i italiensk design. Detta är en massagestol som är tillräckligt stor för att vara bekväm för oss skandinaver, med ett antal funktioner som gör att stolen kan skräddarsys.

Massagestol för kalla vinterkvällar

Vi har även sett till att skapa en massagestol med värmeterapi som är perfekt för kalla svenska vinterkvällar. Värmebehandlingen placeras i både ben och rygg för att öka blodcirkulationen och lindra smärtan, vilket i kombination med massagerörelserna ger en otroligt befriande känsla. Värmebehandlingen har en temperatur på 40° C - 50° C vilket gör att musklerna och lederna återhämtar sig snabbare och hjälper dig att få en mycket större hälsovinst.

Massasjestol mazzetti pro stue

En massagestol anpassad efter dina behov

När du väljer massageprogram via kontrollen kan du vara säker på att du får precis den behandling du behöver. Om du kommer hem trött från träningen kan du påbörja återhämtningsprogrammet eller om du har ont i rygg och axlar kan du påbörja smärtlindringsprogrammet. Du har även möjlighet att välja mellan ett antal manuella program så att du kan anpassa massagestolen precis hur du vill att den ska massera dig.

Massagestolen Mazzetti Pro kan anpassa styrkan på massagen individuellt till varje muskelgrupp. Detta bidrar till en anpassad och optimal behandling.

Njut av upplevelsen av Zero Gravity

När du ställer massagestolen på Zero Gravity vrider den sig i en halvcirkel och du ligger i horisontellt läge så att din vikt fördelas jämnt över stolen och avlastar kroppen. Du får helt enkelt känslan av att flyta med minimal belastning på samma sätt som när du flyter på rygg i vattnet. Samtidigt arbetar massagebollarna och kuddarna för att ge dig bästa möjliga känsla. Sätt på lite lugn musik via 3D bluetooth-högtalarna så kan du njuta av upplevelsen av att kunna koppla av på ett helt nytt sätt. När du är klar med massagen kommer du att känna dig som en helt ny person. Detta är en massagestol som verkligen håller vad den lovar.

Hälsofördelar med en massagestol

Vissa kanske tycker att en massagestol är en lyxprodukt som folk köper mest för sin prestige. Detta kunde inte vara längre från sanningen. De allra flesta som köper en massagestol är vanliga människor som ser detta som en investering i sin egen hälsa. På grund av de långa, mörka vintermånaderna i Norge spenderar vi mer tid hemma än i de flesta andra länder. Att ha en massagestol i huset är som att ha en personlig massageterapeut tillgänglig 24 timmar om dygnet.

Koppla av i din egen bubbla

Om du kommer hem stressad från jobbet efter en lång dag av liv och rörelse behöver du bara sätta dig i massagestolen, slå på ditt favoritprogram, sätta på din favoritmusik via Bluetooth-högtalarna och plötsligt är du i en avslappnad miljö i din egen skyddsbubbla som gör att du snabbt glömmer omvärldens stressande tankar och oro. En rad studier har visat att massage ger konkreta hälsofördelar i form av sänkt blodtryck, lägre puls och kortisolnivåer. Sammanfattningsvis betyder detta att en massagestol är ett perfekt sätt att ladda batterierna och skydda din mentala hälsa när du behöver koppla av efter en stressig dag.

Känn spänningen försvinna med en massagestol

Förutom alla fördelar när det kommer till att slappna av och skydda din mentala hälsa, kommer du snabbt att upptäcka att en massagestol får dina muskler att slappna av på ett helt nytt sätt. När du har avslutat ett hårt träningspass känns inget bättre än att luta dig tillbaka i en massagefåtölj och känna att alla dina muskler trycker med precis lagom tryck. Känn hur spänningen släpper och gå in i Zero Gravity-läget så får du känslan av att sväva i luften med minimalt tryck på kroppen.

Genom att använda Zero Gravity-funktionen ser du till att blodcirkulationen ökar, vilket i sin tur har en positiv effekt på återhämtningen. Oavsett om du återhämtar dig från en skada eller på grund av hård träning är en massagestol ett verktyg som gör att du kan ta dig till krokarna mycket snabbare än du normalt skulle göra. Du kommer att upptäcka att de ömma musklerna snabbt försvinner och du blir en helt ny person efter ett bra pass i massagestolen.

Massasjestol stress

Massagestol mot dålig rygg

Kämpar du med dålig rygg? Människor är inte byggda för att sitta i timmar framför en datorskärm och de flesta av er som jobbar på kontor kommer förr eller senare att uppleva större eller mindre problem med stel rygg. Om du har ont i nedre delen av ryggen är massagestolen Mazzetti Pro en investering som du kommer att ha nytta av. Genom att ställa in massagestolen på ett program som fokuserar på området runt nedre delen av ryggen får du en massage som rör sig med precis rätt tryck som på magiskt sätt kommer att bli av med smärtan på nolltid.

Massage är ofta en viktig del av rehabiliteringen efter skada eller påfrestning i ländryggen, har du en massagestol i huset kan du dra nytta av mycket tätare massage jämfört med vanlig muskelmassage av en terapeut. Det betyder inte att en massagestol kan ersätta sjukgymnastik, men den kan vara ett viktigt verktyg som hjälper dig att snabbare komma tillbaka.

Förebyggande av skador

Den kanske viktigaste hälsofördelen med en massagestol är att den kan hjälpa till att förebygga skador. Om du har tillgång till en massagefåtölj innebär det att du enkelt kan lindra ömma leder och lossa muskelknutor så att du kan lägga dig helt avslappnad och på så sätt få en mycket bättre sömn.

Bättre sömn ger bättre hälsa och mindre spänningar i kroppen och muskler kommer att leda till att din livskvalitet ökar, vilket i sin tur har en positiv effekt på din mentala hälsa. Att ha tillgång till en massagestol som Mazzetti Pro är en otroligt bra investering som kommer att bidra till ett bättre välbefinnande i många år framöver.

Läs mer om massagestolar

FAQ

Zero-Gravity är en funktion som en betydande minoritet av massagestolar erbjuder. Inspirerad av NASA finns det en funktion som får stolen att luta sig tillbaka till en position där knäna är något upphöjda över ditt hjärta, vilket gör att du kan sitta i stolen med en sann känsla av viktlöshet.

Att få massage i denna position har ett antal fördelar, inklusive det faktum att det kommer att bidra till att främja bättre blodcirkulation, sänka blodtrycket och främja snabbare läkning efter operationen. Det ger också en bättre kvalitet på massagen, vilket får dig att må bättre.

Massagekuddar är airbags inbyggda i massagestolen som kan fyllas med luft och sedan tömmas. Deras närvaro i en given modell ger stolen en sekundär metod genom vilken massage kan utföras (med massagebollarna som primär massageteknik).

I likhet med en rullbaserad massage låter de flesta massagestolar som erbjuder massagekuddar den som sitter i stolen justera intensiteten på massagen som kuddarna ger.

Luftmassage är kompressionsbaserad och återges genom att man klämmer, håller i och sedan släpper de extremiteter som massagen riktar (vanligtvis armar och ben, men vissa massagestolar har krockkuddar som ger denna typ av massage till nacke, axlar och fötter) .

En mänsklig massageterapeut kan utföra många olika typer av massage. Faktum är att det finns mer än tvåhundra olika tekniker tillgängliga. De allra flesta terapeuter på marknaden idag håller sig dock till en handfull grundläggande tekniker.

Här är de vanligaste massageteknikerna du hittar på marknaden idag:

  • Tapping – Som namnet antyder använder en tappmassage rullarna (eller, i vissa fall, snabbt airbags för att blåsa upp/tömma kuddar). Det är en bra massageteknik att välja om du har stela muskler eller dålig blodcirkulation. Det kan också användas för att bryta upp ärrvävnad, vilket gör det till ett bra val för personer som har genomgått operation. Observera att tappning ofta kallas slagmassage.
  • Rullning – Föreställ dig en kavel som ligger mot din ryggrad, rulla den sedan försiktigt, fokusera på musklerna där, samtidigt som du rör dig upp och ner längs ryggraden. Det är en rullande massage. Det är en bra uppvärmning för ett annat massageprogram och är idealiskt för att lossa spända ryggmuskler.
  • Knådning – Knådningsmassage bygger på en serie lyft- och sträckrörelser för att försiktigt knåda ut spänningen ur musklerna i rygg, nacke och axlar. Detta uppnås vanligtvis genom att rullarna rör sig i små cirkulära rörelser upp och ner på ryggraden och längs andra tryckpunkter i din kropp.
  • Shiatsu – De tre teknikerna som beskrivs ovan anses vara grundläggande massagetekniker och finns i praktiskt taget alla massagestolar på marknade. De flesta högkvalitativa massagestolar erbjuder minst en avancerad teknik, och detta är den vanligaste av de avancerade teknikerna.
    Det är en japansk teknik, och ordet översätts som ”fingertryck”. Den fungerar genom att trycka, sedan sträcka ut och rotera och är anmärkningsvärt effektivt för att lindra muskelspänningar och kan ge dig en känslan av att vara återställd och utvilad. Det fungerar inte bara för att lindra muskelsmärta, utan kan också användas för att lindra stress, ångest och depression.

• Svensk massage – Denna teknik ses sällan på massagestolar, men är alltid ett välkommet tillskott när det finns. Den förlitar sig på långa, virvlande massagedrag för att bryta upp muskelspänningar och förbättra cirkulationen. Observera att vissa stolar erbjuder en ”deep tissue”-massage, som faktiskt är en mer robust variant av den traditionella svenska massagen. Denna variant är idealisk för personer som lider av kronisk smärta.

Det finns inga rätt eller fel svar här, förutom varningar som kan finnas med i bruksanvisningen för just den modell du har köpt. Till exempel, på vissa värdemodeller kommer du att se varningar om att inte använda deras produkt i mer än trettio minuter åt gången, med en trettio minuters nedkylning, inte för dig, utan för stolen!

Det är inget skadligt med att få en massage, så njut av en så ofta du vill. Det värsta som kommer att hända är att du kommer att känna dig mycket mer avslappnad och kanske få en bättre nattsömn – låter inte så illa, eller hur?

Som sagt, vi skulle vilja utfärda en allmän varning: Om du har kronisk smärta och om du har en massagestol som kan göra otroligt stark djupvävnadsmassage eller särskilt aggressiv kroppssträckning, vill du troligen begränsa användningen av dessa specifika funktioner.

Det bästa rådet vi kan ge här är: lyssna på din kropp. En massage eller kroppsstretch ska inte få dig att må sämre efter än vad du kände innan. Om den gör det har intensitetsinställningarna höjts för högt och du bör låta kroppen vila innan du ändrar inställningarna och försöker igen.

I en modern massagestol kan rullarna röra sig upp, ner, vänster och höger efter stolspåret. Eftersom den övre delen av banan är S-formad, efter den naturliga krökningen av kroppens ryggrad, sker det också en del in/ut-rörelse, och många av rullarna är utformade så att de kan röra sig en kort bit från spår (vanligtvis i intervallet 2-4”). Sammantaget tillåter detta rörelse i tre dimensioner: X-, Y- och Z-axeln.

Stolar som erbjuder 4D-massage har rullar som kan göra allt ovan, plus vända. Denna vändning ger en djupare och mer genomträngande massageupplevelse.

Det för oss till kroppsskanningsteknik. För att ge en riktigt bra massage måste rullarna träffa kroppens tryckpunkter. Om de inte gör det kommer du utan tvekan få lättnad och nytta av massagen, men i slutändan blir det en lite överväldigande upplevelse.

Kroppsskanningsteknik är införlivad i de allra flesta stolar på marknaden idag. När du först sätter dig i stolen och aktiverar ett massageprogram kommer stolen att skanna dig så att den ”vet” var du är, i förhållande till ryggstödet.

Med denna information kan den justera rullarnas position innan ditt valda massageprogram börjar och se till att det träffar tryckpunkterna på din nacke och rygg och, om du har en L-Track massagestol, sätesmuskler och lår.