Värmeterapi

Varmeterapi

En av de bästa känslorna i världen är lättnaden du känner när du lindrar smärta med ett varmt bad eller värmedyna. Värmens helande effekter har studerats i århundraden. Dess smärtlindrande förmågor och avslappnande effekter är nästan allas favorit. Nu kan du få den otroliga värmeterapin direkt från din massagestol.

Låt oss ta en titt på alla underbara fördelar som värmeterapi erbjuder och hur din massagestol kan göra det så mycket roligare.

Avlasta spänningar

Att applicera värme på kroppens muskler har varit känt för att faktiskt lossa och slappna av spänningar. När dina muskler slappnar av minskar de spänningar och knutar som har byggts upp med tiden. Det är återställande och avkopplande.

Milda muskelkramper

Dina muskler kan krampa när de inte får tillräckligt med syre, och det beror oftast på dålig blodcirkulation. För att hjälpa detta genom att öka cirkulationen kan du använda värme.

Musklerna lossnar som nämnts ovan, och det är känt att värme också ökar blodflödet och cirkulerar viktiga näringsämnen till musklerna snabbare och lättare. Att använda din massagefåtölj med värmeterapialternativet, efter ett träningspass eller när dina muskler är för spända, kan vara ett bra sätt att lätta dem och få dem att läka sig själva lite snabbare.

Sinnesro

Värmeterapi, när den används i samband med massage, är inte bara fördelaktigt för ditt fysiska välbefinnande, utan det är också underbart för humöret och mentalt välbefinnande. Smärta är distraherande och stress får kroppen att producera överskott av kortisol. Att stress och smärta kan förstöra humöret, förvärra eller till och med utlösa psykiska tillstånd.

När du eliminerar smärta genom värme och massage, vilket också kan eliminera stress, kan du öka dina välbekanta kemikalier som kallas endorfiner, som kan hjälpa till att bekämpa ångest och depression och hjälpa dig att känna dig mer som dig själv. Naturligtvis är det inget botemedel, men det kan hjälpa.

Massasjestol skade

Nedre rygg 

Din nedre rygg utsätts för så mycket stress på en daglig basis. Faktum är att få områden är mer stressade än den lägre basen av ryggraden. Tyngdkraften tar hela tiden hårt på din ryggrad, och det är så mycket värre för dem som är aktiva eller är på fötter hela dagen på jobbet.

Vad värre är, ryggkompression gör det svårare att cirkulera de viktiga näringsämnena och syret. När du använder en massagefåtölj med ländryggsvärme ökar du som bekant blodflödet och du kommer även att dekomprimera ryggraden tack vare det liggande läget och den massage stolen erbjuder. Tillsammans fungerar allt för att bli av med den utmattande ländryggssmärtan.

Minska smärta i lederna

Kommer du ihåg det förbättrade blodflödet vi pratade om? Jo, det kan också vara bra för dina leder. Näringsämnena och syret rör sig mer fritt, och massage är känt för att hjälpa kroppen att göra sig av med gifter, av vilka en del kan ackumuleras i lederna.

Dessutom arbetar din kropp mer effektivt på grund av ökat syre. Det kan minska belastningen på dina leder, vilket i sin tur kan leda till ökad flexibilitet och rörlighet allt eftersom. Enbart värmeterapi är en effektiv teknik, men när du kombinerar den med fördelarna med massage blir resultatet ännu bättre. Kombinationen minskar stress och spänningar i kroppen och arbetar för att förbättra den andra.

Värme kan sjunka djupare när muskeln är avslappnad som en massage kan göra, och massage fungerar bättre på spänstiga muskler som värmen kan uppnå. Det är därför många tycker att massagestolar med värme är så mycket effektivare än de utan. Dessa två är verkligen menade för varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *